0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline balut

CF MOTO Uforce 800 EPS 2015 running hot
« on: July 15, 2017, 02:43:58 AM »
Hello,
I need some help with my CF MOTO Uforce 800 eps, yesterday I rode it and it was running hot at 6 bars. The fan would continuously run when it kicks in at 3 bars and would only drop it to 4 or 3 bars and will raise the temperature again.. Please tell me what I should check.

Thank you very much in advanced.

*

Offline Cosmosdan

Re: CF MOTO Uforce 800 EPS 2015 running hot
« Reply #1 on: July 15, 2017, 05:23:54 AM »
I'm not sure what is the source of the problem. I would make sure the radiator is clear and the pumps working. I  wonder if this adjustable thermostat might work. Something like this, guys with canams have used with success.

Hayden Automotive 3647 Adjustable Thermostatic Fan Control https://www.amazon.com/dp/B000C3BB6M/ref=cm_sw_r_cp_apa_rWEAzbBMVQR2N
2013 Z6 Trail
Iron Baltic skid plates
UE Boom Speaker mount
RZR 800 Shocks
Mostly stock trail riding
25g. Rollers and A1

2016 Outlander max 570
Too new for mods yet

*

Offline NMKawierider

Re: CF MOTO Uforce 800 EPS 2015 running hot
« Reply #2 on: July 15, 2017, 09:06:35 AM »
Hello,
I need some help with my CF MOTO Uforce 800 eps, yesterday I rode it and it was running hot at 6 bars. The fan would continuously run when it kicks in at 3 bars and would only drop it to 4 or 3 bars and will raise the temperature again.. Please tell me what I should check.

Thank you very much in advanced.

I'm confused. You said it kicks in at 3-bars and drops it 3 or four bars but I think you meant it kicks in at 6 bars and drops it. If that's true, the its either a bad thermoswitch (fan switch) or very low coolant. When cold remove the radiator cap. If low, fill to the top while running and run it until there are 4 bars showing. If the fan hasn't kicked on by them shut it off and replace the thermoswitch.
2015 Z Force 800 (53") EPS -
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | 9.7" GPS | Bandit Springs Rear & Gen-3 Shocks Front

My Videos On YouTube

*

Offline Beeje

Re: CF MOTO Uforce 800 EPS 2015 running hot
« Reply #3 on: July 17, 2017, 10:44:14 AM »
We had a similar problem.  The dealer had to replace the thermoswitch.  He said that he had already had to replace them on 4 other CFMOTO 800 machines that week.  Since the replacement it works fine.  We rode 90+ miles yesterday with no problem.

*

Offline REDRIDER

Re: CF MOTO Uforce 800 EPS 2015 running hot
« Reply #4 on: July 17, 2017, 02:59:28 PM »
temp gauge could be off too? I assume that runs off a different sensor than the thermoswitch since all that does is close a ckt right?  I have a laser thermostat that I use to check actual temps they are cheap and would help with this sort of thing so you know what the actual temp is