0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline DDBLDD

Z6 Cutting out when accelerating
« on: November 22, 2016, 07:42:58 PM »
2013 Z6 starts first try and idle is smooth but when I shift to drive and begin to accelerate it cuts out around 10-12 MPH the engine doesn't die more like the fuel cuts out, have changed the in-line filter but didn't help.
Appreciate any input!

*

Offline Cosmosdan

Re: Z6 Cutting out when accelerating
« Reply #1 on: November 22, 2016, 08:26:58 PM »
Does it cut out/stall during gentle acceleration or when you stomp on it.
2013 Z6 Trail
Iron Baltic skid plates
UE Boom Speaker mount
RZR 800 Shocks
Mostly stock trail riding
25g. Rollers and A1

2016 Outlander max 570
Too new for mods yet

*

Offline NMKawierider

Re: Z6 Cutting out when accelerating
« Reply #2 on: November 22, 2016, 08:31:12 PM »
Check the battery voltage and fuel pressure.
2015 Z Force 800 53/Trail EPS-
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | 9.7" GPS | Bandit Springs Rear & Gen-3 Shocks Front

My Videos On YouTube

*

Offline daniel_st

Re: Z6 Cutting out when accelerating
« Reply #3 on: April 12, 2017, 07:11:15 AM »
Check out the reverse gear sensor (it's on the left side of handbrake lever).
It might be defective and you get the cut-out also on Forward gear not only on reverse (how it is designed).
Normally, you can put that wire to the ground, and have the cut-out totally removed

*

Offline Cosmosdan

Re: Z6 Cutting out when accelerating
« Reply #4 on: April 12, 2017, 08:16:43 PM »
This is an old question, but I think he must have fixed it and not checked back in. I'm with you on the sensor
2013 Z6 Trail
Iron Baltic skid plates
UE Boom Speaker mount
RZR 800 Shocks
Mostly stock trail riding
25g. Rollers and A1

2016 Outlander max 570
Too new for mods yet

*

Offline Chevyman

Re: Z6 Cutting out when accelerating
« Reply #5 on: November 27, 2019, 12:45:02 PM »
I have a 2013 z6-ex CFMoto and every time it hit 15 it bow down then hit 15 and do it again I change the fuel pump still have the same problem what could it be?

*

Offline doug80638

Re: Z6 Cutting out when accelerating
« Reply #6 on: November 27, 2019, 02:17:55 PM »

It's a limiter keeping you form going faster. Just need to find out why it's active.

http://cfmoto-forum.com/general-discussion/won't-go-over-15-mph/msg31370/#msg31370
2017 Zforce 800 - Red
SuperATV Flip windshield
Tusk soft rear window
Uni-Filter foam air filter
Bandit springs