0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline JerryofWV

Speedometer/odometer quit working
« on: August 29, 2016, 11:10:31 AM »
I have a 2013 Z6 EX. On my last ride the speedometer shows 0 and the odometer shows the miles, but neither worked during the ride.

Does anyone have an idea on what I should check to fix it?

Thanks,
Jerry

*

Offline Cosmosdan

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #1 on: August 29, 2016, 12:20:58 PM »
The speed sensor or the connection to it might be to blame. Please download the manual at the top of this category. It will give you what it looks like and where it is. Might be a test for it, but I don't know. If you need more help, please let us know.
2013 Z6 Trail
Iron Baltic skid plates
UE Boom Speaker mount
RZR 800 Shocks
Mostly stock trail riding
25g. Rollers and A1

2016 Outlander max 570
Too new for mods yet

*

Offline JerryofWV

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #2 on: August 29, 2016, 07:48:26 PM »
I have the service manual. I cannot tell from it where the speed sensor is located.

*

Offline NMKawierider

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #3 on: August 29, 2016, 07:51:47 PM »
On the Z8s they are on the front output shaft at the engine.
2015 Z Force 800 (53") EPS -
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | 9.7" GPS | Bandit Springs Rear & Gen-3 Shocks Front

My Videos On YouTube

*

Offline Cosmosdan

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #4 on: August 29, 2016, 08:08:48 PM »
OK, I had to do some looking but here it is.
Per manual.
1-21 location of connector. Might actually be right. But follow the wire from the sensor to be sure

6-51 item #24 in diagram is sensor. It's near the dipstick.
2013 Z6 Trail
Iron Baltic skid plates
UE Boom Speaker mount
RZR 800 Shocks
Mostly stock trail riding
25g. Rollers and A1

2016 Outlander max 570
Too new for mods yet

*

Offline viejoperro

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #5 on: August 29, 2016, 08:31:40 PM »
Hello, this engines are almost very similar between Z, U, X ATV, here's is a pictures of the X6, number 8 , close to the water pump, try to look there

*

Offline JJIGLESIAS

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #6 on: September 05, 2016, 10:59:28 PM »
Exactly the Number 8.But if you remove it all oil will be drained so be carefull..
CFMoto 625-3 Terracross (2012)
Kawasaki KV750D Brute Force (2010)

*

Offline PAUL W

Re: Speedometer/odometer quit working
« Reply #7 on: September 06, 2016, 09:24:14 AM »
I had the same problem, found connector behind acess cover behind passenger seat,black in colour with three pins,metal tab was depressed by acess cover relocated connector
all working fine now,mine was 2013 600 snyper