0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline mtrx

SPEED SENSOR error P0501
« on: February 22, 2017, 02:02:38 PM »
Hi to all.

We have some problem on CF MOTO Z6 EX with speed sensor, error code P0501.

Can anyone tell me whether he had a similar problem and how to solve? Where is position of this speed sensor? During ride on the screan it shows 0 km/h.

Thank you.

*

Offline NMKawierider

Re: SPEED SENSOR error P0501
« Reply #1 on: February 22, 2017, 02:55:13 PM »
Just replace the speed sensor. The manual shows where it is.
2015 Z Force 800 (53") EPS -
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | 9.7" GPS | Bandit Springs Rear & Gen-3 Shocks Front

My Videos On YouTube

*

Offline gfmoto

Re: SPEED SENSOR error P0501
« Reply #2 on: February 22, 2017, 03:42:16 PM »
Mine went on my Z8 when it was brand new.  It's just the sensor.  Chances are it will come back on and then fail again. 
2015 ZForce 800EX
32" light bar
2-4" spots
Custom Cv guards
DIY 1/2 windshield
UNI air filter
DIY rear window
BOSS ATV 28. 450W speakers
Alpena Rock Lights (tough pods)
2" RZR Bracket lift
Roof extensions
27" Maxxis Corranado Tires
Alpena RGB rock lights
SuperATV Rocksliders
1/2 Doors w/custom paint and graphics

*

Offline Wheels

Re: SPEED SENSOR error P0501
« Reply #3 on: February 22, 2017, 07:11:45 PM »
Easy and cheap fix, manuals are attached here in this forum, 6pack of old style should see you through it.
If it has Pistons or Tits you will encounter problems.

*

Offline mtrx

Re: SPEED SENSOR error P0501
« Reply #4 on: February 23, 2017, 02:44:31 AM »
Easy and cheap fix, manuals are attached here in this forum, 6pack of old style should see you through it.

Thank you all!

Can you tell me what page in manual is about speed sensor, a was looking all day but was not able to find it.


*

Offline NMKawierider

Re: SPEED SENSOR error P0501
« Reply #5 on: February 23, 2017, 09:44:36 AM »
Easy and cheap fix, manuals are attached here in this forum, 6pack of old style should see you through it.

Thank you all!

Can you tell me what page in manual is about speed sensor, a was looking all day but was not able to find it.


The only reference I find is on 11-20 where it is being tested. In most cases it is located near one side of the output shaft. For the Z8 it is on the shaft going to the front differential.
2015 Z Force 800 (53") EPS -
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | 9.7" GPS | Bandit Springs Rear & Gen-3 Shocks Front

My Videos On YouTube

*

Offline mtrx

Re: SPEED SENSOR error P0501
« Reply #6 on: February 23, 2017, 12:08:50 PM »
Easy and cheap fix, manuals are attached here in this forum, 6pack of old style should see you through it.

Thank you all!

Can you tell me what page in manual is about speed sensor, a was looking all day but was not able to find it.


The only reference I find is on 11-20 where it is being tested. In most cases it is located near one side of the output shaft. For the Z8 it is on the shaft going to the front differential.

Thank you! We find it. In z6 ex speed sensor is under oil filltube, a long Black cable. We will try to find solution now! I will keep you posted.