0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline nl_rod

steering on a 2015 cforce 800
« on: July 11, 2017, 11:06:17 AM »
on two different rides,, the steering get very louse,, the problem is the part that connects to the shaft right under the power steering drops off the gearing. if not for the plat under it, it would fall of.. I loosened the boult and put it back in place.. but it happened again.. has anyone had this trouble and best was to fix... 
thanks

*

Offline NMKawierider

Re: steering on a 2015 cforce 800
« Reply #1 on: July 11, 2017, 12:45:26 PM »
No but on my Z I found several times the pinch-bolts for the splined connection tend to get loose so I ...well..over-torque them just a little...like 15ftlbs over. Seems to stop them from getting loose.
2015 Z Force 800 53/Trail EPS-
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | 9.7" GPS | Bandit Springs Rear & Gen-3 Shocks Front

My Videos On YouTube

*

Offline nl_rod

Re: steering on a 2015 cforce 800
« Reply #2 on: July 18, 2017, 12:07:16 PM »
I removed the pinch-bolt and it was striped.. I replaced it with new one and it can loose again.. I hopping to have another look at it today when I get home. Thinking I may have to put a through Bolt and nut on it ...ill have to check the clearance...

I drilled it out and replaced to with a grade 8, bult and nut.. looking good..
« Last Edit: August 03, 2017, 02:35:05 PM by nl_rod »

*

Offline John

Re: steering on a 2015 cforce 800
« Reply #3 on: July 18, 2017, 06:08:27 PM »
I but some loctite thread lock on mine haven't moved since
2015 Cforce 800 eps

*

Offline jocmaheu

Re: steering on a 2015 cforce 800
« Reply #4 on: September 03, 2018, 05:49:47 PM »
i got the same problem now, the part at the end of the eps, that hold the tie rod with one bolt, then this bold got strip again. it's the second bolt that do the same thing in less than 6 month... i will try to over tight it and put lock tite over. cforce 800 2015