0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

*

Offline zforcejeeper

speed sensor fault
« on: December 26, 2015, 06:54:08 am »
I was out  on a short  run  and  that horrible red light came on  in the display panel .  I did a quick check  saw nothing  out  of the ordinary and it was working fine  so  a kept going towards home  2km  or so away .   It's showing a code   P0500 vss no signal  ...  where  is  that located on a 2015 i'm hoping  a stick caught a wire or something  but  need to  know where it  is  to  start tracking  stuff down
 

*

Online NMKawierider

Re: speed sensor fault
« Reply #1 on: December 26, 2015, 07:40:31 am »
On the ZForce, it's at the front output shaft just before the yoke so pull the seats and cover to get to it. I don't think a stick can get to it there but many have reported speed sensor failures. 51 usd's. It's also covered under warranty.
2015 Z Force 800 (53") EPS -
Custom Air Intakes | Custom Exhaust Mod | SuperATV Harness | Custom Fenders | Custom Skid/Rock Sliders | 27" GBC Grim Reapers | Seizmik Mirrors |Конструктор (Rodin's) Doors | Dr Pulley Sliders | 1.5" Wheel Spacers | BENZ Silencer (as needed) | SATV Flip Windshield W\ Rear Shield | Dual Light Bars | Diamond Plate Storage | Magellan TRX7 GPS| Bandit Springs

My Videos On YouTube

*

Offline gfmoto

Re: speed sensor fault
« Reply #2 on: January 30, 2016, 05:39:46 am »
Mine did the same thing. Dealer is covering it. It's not very common but has been known to go out. Mine happened within 60 miles.
2015 ZForce 800EX
32" light bar
2-4" spots
Custom Cv guards
DIY 1/2 windshield
UNI air filter
DIY rear window
BOSS ATV 28. 450W speakers
Alpena Rock Lights (tough pods)

*

Offline locknload

Re: speed sensor fault
« Reply #3 on: February 10, 2016, 06:59:35 pm »
Mine had the same problem, I followed the the wires from the sensor up to the connector at the main harness right behind the seat and where the connector goes into the boot the factory wrapped a zip tie around that harness and tied it to the cage, cut that zip tie it actually pulls on the connector and you will get intermittent speed sensor code. I also took the connector apart and put dielectric grease in it.
2015 zforce 800 EPS
Super atv flip up windshield
Rodins doors
24" light bar
Special built seat for my dog